Mitsubishi 4WD Club

Hoe begon het:
Ongeveer 15 jaar geleden kocht ik mijn eerste Pajero, Model 1 van 1990, longbody 2.5 tdi op grijs kenteken. Ik reed hem na aankoop met een big smile naar huis. Helaas werd deze na een maand gestolen.

Toen een Pajero model 2 uit 1995 aangeschaft, ditmaal een 2.8 tdi, een witte op grijs kenteken.

Zoals zo velen van ons zat ik regelmatig op marktplaats te kijken wat er zoal te koop werd aangeboden. Opeens werd er een groene wide body uit 1998 aangeboden door een oud baasje met maar 80.000 km achter de rug, een automaat. Nou ben ik niet zo'n fan van groen, dus na aankoop dat ding gestript en laten spuiten in zwart metallic. Ook via een Mitsubishi garage een paar zwart lederen stoelen op de kop kunnen tikken en dikke all terrain's gemonteerd. Na twee jaar rijden de auto met winst kunnen verkopen, wel met pijn in mijn hart, maar vanwege gezins uitbreiding werd er een bestelauto met dubbel cabine aangeschaft. Goed twee jaar later kriebelde het pajero virus weer.

De zoektocht eindigde met wederom een 2.8 tdi uit 1995. Deze auto heb ik toen gewrapt in matt steel blue. Maar met deze auto werd ik niet gelukkig. Weer verder zoeken en toen de bus en pajero verkocht en toen toch maar ondanks de wezenloze wegenbelasting een geel kenteken, 3.2 DiD model 3 uit 2003 aangeschaft want twee zonen wilden mee om de evenementen te bezoeken. Na krap twee jaar deze ingerolen op het nieuwe model uit 2007, mijn huidige auto.

Waarom bij de club:
Ik wilde eens weten wat zo'n auto eigenlijk allemaal kon en heb met een vriend een evenement bezocht. Hij wilde ook asap zo'n apparaat en zodoende is Melchior ook bij de club terecht gekomen.

Wat kan zo'n auto eigenlijk in het terrein, nou eigenlijk meer als de bestuurder aandurft.
De goede sfeer deed de rest. 

Toekomst:
De wegenbelasting van zo'n auto en maar 8000 km per jaar blijft in je achterhoofd knagen en soms kijk je naar andere auto's, maar het blijft een vette bak waar ik maar moeilijk afstand van kan doen.

Een kleine wens is om nog eens een Pajero model 1 met 3.0 V6 en automaat aan te schaffen en dan helemaal opnieuw op te bouwen en naar mijn zin maken, wie weet ooit nog eens bij wat meer tijd om zo'n project op te pakken. 

Stuurtje doorgeven:
Zoals besproken mag ik iemand uit de club aanwijzen als volgende auteur en heb uit de namen van het afgelopen pinksterevenement een geblinddoekte keuze gemaakt en het word.... Geert Kurvers.

 

 

Wie is online

We hebben 17 gasten en geen leden online

Facebook Image