Mitsubishi 4WD Club

Toertocht Achterhoek op  16 januari 2011

Het was voor de club lang geleden dat in de Achterhoek een evenement is gehouden.

Omdat overwegend in het zuiden van het land wordt gereden, was het voor alle deelnemers een welkome afwisseling.

Vanaf 10 uur was het verzamelen in een oer Achterhoeks huiskamer café in Hummelo.  Al vanaf het begin was het een gezellige boel. Met veel moeite konden de 32 leden met aanhang zich in de huiskamer herbergen. Waar anders maar hooguit 10 klanten per dag komen , moest de uitbaatster alle zeilen bij zetten om een ieder te voorzien van koffie met warme appeltaart.

Om 11 uur vertrokken we met 12 auto’s voor een tocht van 150 kilometer door het Achterhoekse landschap.  De eerste plaats die werd aangedaan was Zelhem, hier hadden een aantal leden al direct problemen met het vinden van de juiste afslag.  Vervolgens reden de leden, zeer verdeeld over het parcours in de richting van Duitsland om daar op 20 meter voor de grens in de richting van Haaksbergen te sturen.  Afwisselend over asfaltwegen en zandpaden. Ondanks de vele regen waren de paden, op sommige na, bijna stofdroog.  De rit verliep voorspoedig tot we in de buurt van Lochem kwamen. Door de voorbereiding van de rit in een pak sneeuw waren sommige wegen zonder sneeuw toch anders.  Ook dit mocht de pret niet drukken, met hulp van de telefoon en Tomtom kwamen de meeste leden weer op het rechte pad.

Om half 5 waren alle leden binnen en kon de inwendige mens worden verwend met Achterhoekse snert of met een (gehakt)bal!

Om 17.00 uur werden de prijswinnaars van de ritvragen bekend gemaakt en gingen een ieder met een voldaan gevoel op huis aan.

 

De evenementencommissie

Wie is online

We hebben 56 gasten en geen leden online

Facebook Image